Archief 2008

Wist u dat :Opperheks Vera Bertin, tijdens een bezoek aan Dublin (Ierland) ons Laarns heksenbier ‘Toverhekske’introduceerde. Dit bier maakt nu deel uit van de grote verzameling bieren in de Porterhouse brewing company Temple Bar in Dublin.
Dit is de grootste authentieke brouwerij in Ierland, die er prat op gaat dat ze, naast het brouwen van hun eigen gesmaakte bieren, ook een grote verzameling heeft aangelegd van unieke bieren uit de hele wereld.

15 maart 2008: Ontvangst verzorgen op het kasteel op uitnodiging Dr De Cock – Rotary Laarne

16 maart 2008: Officieel inrijden van het Heksenpad te Laarne.
Een tocht van twintig kilometer brengt fietsers en wandelaars op plekken waar lange tijd heksen en zogenaamde slechte vrouwen leefden. De tocht is een herinnering aan HeksenVuur, het spektakel waarbij vorige zomer de verjaardag van de heksenverbrandingen gevierd werd. (uit Het Nieuwsblad van 18.3.08)

25 april – 4 mei 2008: Week van de amateurkunsten
De Heksengilde stelt kunstzinnige heksenhoeden en foto’s van alle creatieve heksenhoeden tentoon in het Rusthuis van Kalken. Tot 4 mei 2008.
Ook Christine Vanhaesebrouck, één van onze heksen en kunstenares stelt haar schilderijen en tekeningen tentoon in de Achterstraat 21 te Laarne.

12 mei 2008: Kleine Jaarmarkt
De opening heeft plaats om 14 uur, in het Dorp van Laarne, door reuzin Marie Spreudel en de Heksengilde. Daarna kan je genieten van een deugddoend heksenbiertje of kruidenlikeur aan onze stand.
Extra :Heerlijke muntaperitief met bladerdeegvingerhapje – opbrengst gaat naar OIGO: “Opgeven is geen optie” t.v.v. Jo Vervaet en de dienst hematologie UZ Gent.

20 juni 2008: Officieel inwandelen Kruidenpad te Kalken:
Met persaanwezigheid. De burgemeester, de Heer Ignace De Baerdemaeker knipt het lint. Vertrek aan het Vaartplein – 19u30. Gids Lieve Van Bockstael, alias Groene Lieve. Iedereen welkom!

27 juni 2008: Evant Oigo in de Skala
Heksen zorgden voor ontvangst genodigden.

13 juli 2008: Jeanne Panne Heksenfeesten in Nieuwpoort.

Gezamelijke uitstap naar Nieuwpoort met de Heksengilde van Laarne. Vanaf 16 u stadsanimatie in een laat middeleeuws decor. EVOCATIE VAN HET LEVEN VAN “JEANNE PANNE” in een twintigtal taferelen, verspreid langs een uitgewerkt parcours in het stadscentrum, met om 21.30 uur heksenverbranding op het Marktplein.

18 oktober 2008: Halloweenkoopzaterdag Wetteren
Heksengilde promoot Laarne als heksendorp, assisteert bij verkiezing Miss en Mister Halloween en zorgt voor mystieke sfeer …

5 december 2008: Slotevenement Oigo.
Officiële overhandiging cheque- opbrengst Kleine Jaarmarkt – aan UZ Gent- dienst hematologie. De totale opbrengst voor deze actie, gesteund door heel wat verenigingen en de gemeente bracht uiteindelijk meer dan 50.000 euro op!!

13 december 2008: Kerstmarkt Kalken

19 december 2008: Kerstmarkt Laarne