Archief 2004 – 2006

Deelnemen aan activiteiten is één van de belangrijkste taken van de Heksengilde; hoe kunnen we beter “ambassadrice” voor de gemeente zijn op toeristisch, cultureel en historisch vlak, dan ons onder het volk te begeven… Eén van onze belangrijkste ontmoetingen tijdens het eerste werkjaar was met de voormalige gouverneur van Oost-Vlaanderen, de Heer Herman Balthazar op 13 september 2004. Tijdens dit bezoek maakten we “HEKSenVUUR” provinciaal kenbaar.
Fotogalerij

De bevolking reageerde aanvankelijk met verbazing op onze verschijning, maar met groeiende interesse. Veel mensen komen informatie vragen aan onze standen, waaraan altijd veel zorg besteed wordt wat betreft uitstraling en mystieke sfeer.

De gevraagde informatie gaat zowel over wat er in 2007 stond te gebeuren, als over onze doelstellingen en hoe ze eventueel lid kunnen worden van onze vereniging. We zorgen er ook altijd voor dat we in heksenkostuum verschijnen. We denken dat we op korte tijd één van de meest bekende verenigingen geworden zijn!
Artikel in Het Nieuwsblad: “Heksen zijn de lijm” – Filip 

zomer 2005: In de zomer van 2005 werden we uitgenodigd door speelpleinwerking Rollebolle om de kinderen een positief beeld over heksen te geven. kinderen_heksen_ezg_2   kruidendrank_rol_ezg_2

Kanaal 3 (nu TV-Oost) kwam markante verenigingen filmen en wij waren erbij!
We worden op culturele evenementen gevraagd (vb. Open Monumentendag ,thema natuur), de spreekbeurten van Johan de Wilde van Castellum i.v.m de heksenprocessen van 1607, en zelfs op een receptie van een boekenbeurs, met als thema “heksen”.

Ellezelles: We nemen contact met andere heksengemeentes om ook daar Laarne bekendheid te geven als heksengemeente. Zo gingen we naar Ellezelles, waar we ontvangen werden door de schepen van toerisme.
p_Ellezelles1_ezg_2   p_ellezelles2_ezg_2   p_ellezelles3_ezg_2

Gagnières: We zijn er zelfs in geslaagd om de interesse in heksen te laten overwaaien naar onze jumelage gemeente Gagnières in het Zuiden van Frankrijk, waar ze ook een heksenvereniging opgericht hebben, dan wel eerder folkloristisch bedoeld, maar daarom niet minder creatief!

bronzenheks   kadersheksen